E-MAIL CÍMÜNK

TELEFONSZÁMUNK

Szakápolás otthon

 

OTTHONÁPOLÁSI SZOLGÁLAT

Az otthoni betegápolás, mint egyéb egészségügyi tevékenység 1997-től került bevezetésre az intézményben.

Az otthoni szakápolás célja, hogy a beteg otthoni, családi környezetben, személyre szabottan, szakszerű ápolásban részesüljön. Ez az ellátási forma kórház kiváltó tevékenység, a fekvőbeteg intézményben való tartózkodás idejének lerövidítését, továbbá a krónikus betegek otthoni szakellátását biztosítjuk.

Szakellátásunk a NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) által finanszírozott térítés mentes szolgáltatás-(26/2009.(V.5.) EÜM. rendelet az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól; 20/ 1996 (VII.26) NM rendelet az otthonápolási tevékenységről.)

Minden kerületi lakosnak – baleset vagy egyéb műtét után – az önellátás korlátozottsága idejére, lehetősége nyílik szolgáltatásaink díjmentes igénybe vételére a háziorvos és szakorvos javaslata alapján.

Az ellátást szakápolókkal, gyógytornászokkal, fizikoterápiás asszisztenssel, logopédussal és gyógymasszőr segítségével biztosítjuk.

Az otthoni szakápolás keretén belül a következő feladatokat látjuk el:

  • Baleseti és egyéb műtét utáni szakápolási feladatok és az önellátás korlátozottsága esetén a testi higiéné biztosítása, valamint a mozgatás segítése
  • Műtéti területek (nyitott, zárt sebek ellátása, stomaterápia)
  • Dekubitusz megelőzése és kezelése, fekélyes bőrfelület ápolása.
  • A beteg állapotától függően beszédterápia,
  • fizioterápia köréből gyógytorna, elektroterápia biztosítása

A szakápolás és a szakirányú terápiás szolgáltatás során biztosítjuk a beteg számára mindazon tevékenységeknek a megtanítását, amelyet maga a beteg vagy hozzátartozója megtehet a beteg egészsége megtartásáért és helyreállításáért, vagy állapota romlásának megakadályozásáért.

A szolgáltatásainkat szakképzett munkatársainkkal biztosítjuk.

A gyógytornát egy teljes munkaidejű és egy részmunkaidős, gyógytornász végzettséggel rendelkező szakképzett dolgozó segíti, továbbá egy logopédus, két szakápoló, egy fizikoterápiás asszisztens és egy gyógymasszőrrel végezzük az ellátást.

Az ellátáshoz rendelkezünk a szükséges egészségügyi műszerekkel, pl: Tens készülék, ultrahang és lézer készülékek.

Kapcsolat

e-mail: tegosz@tegosz.hu
telefon: +36-1-413-6601
cím: 1061 Budapest, Király utca 38.

Minden jog fenntartva © 2020. TEGOSZ – Terézvárosi Gondozó Szolgálat