Nehéz és hosszú volt az a kilenc hónap, amíg a korlátozások miatt zárva tartottunk – meséli Király Melinda, a klub vezetője. Szavaiból kiderül, ez idő alatt sem unatkoztak, személyes találkozás híján naponta hívták telefonon a tagjaikat, hogy megérdeklődjék, jól vannak-e, szükségük van-e bármilyen segítségre. Ha valakit nem értek el, azt felkeresték otthonában, hogy meggyőződjenek arról, nem esett-e baja. Kedves meglepetésként azokhoz is betoppantak, akik nagyon magányosnak érezték magukat, és persze készültek a nyitásra.
„Minden hónapra úgy készültünk, hátha vége lesz a bezártságnak – idézi fel a klubvezető a kényszerzárvatartás napjait. – Nem véletlen, hogy a nyári programjaink a korábbinál is gazdagabbak, sokszínűbbek, hívogatóbbak, ugyanis igyekszünk kárpótolni a klubtagokat mindenért, ami elmaradt. Egész napos kirándulásra megyünk Szarvasra, megcsodáljuk az arborétumot, illetve már szervezzük az ott alvós dunabogdányi táborozást.

Az augusztus 16-19.között együtt töltött idő egész biztos felejthetetlen élmény lesz. Mindannyiunknak elvonási tünetei voltak, hiszen tényleg olyanok vagyunk, mint egy nagy család-fűzi hozzá.

Írta: Dobi Ágnes

A teljes cikket a Terézváros 2021.június 30.-án megjelent számában olvashatják.